Kålsallad med sveciadressing och pepparnötter

Kålsallad med sveciadressing och pepparnötter

Härlig kålsallad med blomkål, fänkål och rödkål som smakar av apelsin och chili. Toppa med sesamfrön, knapriga nötter, hyvlad ost och lyxig svecia-dressing.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Kålsallad med sveciadressing och pepparnötter

Härlig kålsallad med blomkål, fänkål och rödkål som smakar av apelsin och chili. Toppa med sesamfrön, knapriga nötter, hyvlad ost och lyxig svecia-dressing.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här:

Skala av det yttersta apelsinskalet med en potatisskalare och skär i långa strimlor. Koka strimlorna i lättsaltat vatten ca 1½ min och sila bort vattnet. Dela chilin, skär bort kärnhuset och skär i tunna strimlor. Koka upp smör, ingefära, apelsinjuice och salt. Sänk värmen och låt koka ihop 5 min. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal och chili. Skär ut stora buketter av blomkål. Hyvla blomkål, fänkål och rödkål tunt med mandolin eller skär tunt med kniv. Skär ner savoykålen i bitar, ca 3x3 cm. Blanda kål och apelsindressing och låt dra 1 timme. Skär bort det vita skalet av apelsinen och skär ut filéerna. Blanda apelsinfiléerna med kålsalladen och smaka av med salt. Hyvla osten.

Servering:

Hyvla osten. Toppa salladen med sesamfrön, pepparnötter och ost. Servera med sveciadressing.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exkl pepparnötter och dressing

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 15 g
Skriv ut