Kall rödbetssoppa med smetana

Kall rödbetssoppa med smetana

60+ min Förrätt
En underbar, svalkande rödbetssoppa toppad med syrlig smetana. Perfekt som förrätt, aptitretare eller som lunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala rödbetor och lök. Grovriv rödbetorna, utom en. Hacka löken.
  • Lägg det i en kastrull. Tillsätt buljong och peppar. Koka under lock ca 20 min.
  • Fin riv den sista rödbetan och rör ner. Smaka av med citron.
  • Låt soppan kallna och låt stå i kyl minst 1 tim.
  • Servera med en klick smetana och gräslök.
Klart!
Energi:

280 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Rödbetor
500 g
Gula lökar
2
Grönsaksbuljong
1 liter
Svartpeppar
1 krm
Pressad citronsaft
1 msk
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl