Kalkoncarpaccio med groddar

Kalkoncarpaccio med groddar

60+ min Buffé Förrätt
Ljuvlig carpaccio på lövtunna, saftiga kalkonskivor i sällskap av smakrik vitlöksdressing och lagrad ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalkoncarpaccio-med-groddar/

Gör så här

  • Börja med dressingen. Lägg äggulan i en skål. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 150°.
  • Salta och peppra köttet. Stek i mitten av ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt kallna.
  • Skär kött, salladslök och kumquat i riktigt tunna skivor.
  • Lägg köttet på ett fat, ringla överdressing, strö över ost och lägg på salladslök, kumquat och groddar.
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Kalkonfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Salladslökar
2
Kumquats
6
2 dl
Groddar
2 dl
Dressing:
Äggula
1
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Citronsaft
1 msk
Salt och peppar