Kalkon med frukter

Kalkon med frukter

1 tim Huvudrätt
Gör det lätt! Använd kalkonfiléer i stället för hel fågel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalkon-med-frukter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Bryn kalkonfilén i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnssäkert form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°.
  • Tillaga potatisen i mitten av ugnen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och dela löken. Kärna ur äpplena och skär i bitar.
  • Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs äpplena och lägg i grytan.
  • Lägg i katrinplommonen och häll på grädde, kycklingfond, soja, vin och calvados. Krydda med timjan och peppar. Låt koka ca 5 min. Lägg i valnötterna.
  • Ta ut kalkonfilén och skär i skivor. Lägg på kvistar av färsk timjan.
  • Servera med fruktröran/såsen och ugnsstekta potatisklyftor.
Klart!

Den färska timjan kan även bytas ut mot 1 tsk torkad och kalkonfilén kan bytas ut mot urbenat kalkonlår.

Energi:

580 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kalkonfilé
800 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Smålök
250 g
Äpplen
3
Katrinplommon
100 g
3 dl
Kycklingfond
3 msk
Japansk soja
1 tsk
Vitt vin
1 dl
Calvados eller konjak
ev 2 msk
Hackad färsk timjan
½ dl
Svartpeppar
1 krm
Valnötter
½ dl
Klyftpotatis
650 g