Kakor med Chai-kryddor

Kakor med Chai-kryddor

45 min Mellanmål
Kryddiga kakor som skärs i snittar och är extra goda till ett glas mjölk eller te. Kanel, nejlikor och svartpeppar är några av kryddorna i kakorna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kakor-med-chai-kryddor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör, socker och sirap poröst med elvisp.
  • Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna. Tillsätt vatten och vispa med låg hastighet tills det blir en smulig deg.
  • Tryck ihop smulorna med händerna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk.
  • Dela den i 3 delar och rulla ut till längder, ca 30 cm långa.
  • Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • Ta ut plåten och låt kakorna svalna något. Skär längderna i sneda bitar.
Klart!

Det är gott att byta ut det vanliga strösockret mot ljust muscavadosocker. Du kan också pensla vatten på längderna och strö över lite muscavadosocker innan plåten sätts in i ugnen.

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Ljus sirap
1 msk
Vetemjöl
2½ dl
Vaniljsocker
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Stött anis
½ tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Malen kryddnejlika
½ tsk
Malen kanel
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Vatten
1 msk