Julskinka med kål och hasselbackspotatis

Julskinka med kål och hasselbackspotatis

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Julskinka med kål och hasselbackspotatis

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 225º. Skala potatisarna. Skär dem i tunna skivor men inte helt igenom, det går lätt om man lägger dem mot kanten av en skärbräda eller i en träslev. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en ugnssäker form. Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och ströbröd. Stek i mitten av ugnen ca 45 min. Koka kålen i skinkspadet ca 10 min. Låt den rinna av i en sil. Fräs kålen i smör i en gryta. Späd med grädden och koka ihop på svag värme ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med salt, peppar och socker. Vill du koka långkål på färsk grönkål går det åt 3 medelstora stånd. Skölj grönkålen. Repa bladen från de grova stjälkarna. Koka kålbladen mjuka i buljong ca 15 min. Låt rinna av i en sil och hacka dem fint. Fräs kålen och fortsätt tillaga på samma sätt som med fryst. Servera kålen med skinka och potatis.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 725 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 48 g
Skriv ut