Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (12 st)

Mitt betyg:

Jordgubbs- och persikosallad med kanelsås

En fruktsallad som är allra godast på sommaren, när både jordgubbar och persikor är som bäst. Servera med fräsch och kryddig gräddfilssås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 4 persikor
  • ½ liter jordgubbar
  • rivet skal och pressad saft av 1 apelsin
  • 2 msk florsocker

Sås:

  • 3 dl Arla® gräddfil
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 2 tsk malen malen kanel
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Kärna ur persikorna eller nektarinerna och skär dem i bitar. Skiva jordgubbarna. Varva frukten i en skål. Blanda apelsinskal, apelsinsaft och florsocker. Häll det över salladen. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera den till salladen.

Tips:

Det går utmärkt att byta ut persikorna mot nektariner.

Källa:

Rekommenderade produkter