Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass
40 min

Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass

Bli inte skrämd av att göra egen glass, det kommer att vara värt det! Har du ingen glassmaskin kan du ställa in smeten i frysen i en form istället när den svalnat. Servera med den fruktiga soppan och knaprig kokos.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (2 st)

Mitt betyg:

Isad melon- och kiwisoppa med kokosglass

Bli inte skrämd av att göra egen glass, det kommer att vara värt det! Har du ingen glassmaskin kan du ställa in smeten i frysen i en form istället när den svalnat. Servera med den fruktiga soppan och knaprig kokos.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Isad soppa:

  • 1 galiamelon, ca 600 g
  • 2 kiwi
  • 1 tsk flytande honung
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime

Kokosglass:

Tillbehör:

  • 4 msk kokoschips

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Mixa frukten och blanda med honung och lime. Låt stå i frys 2-3 tim. Rör om några gånger under tiden.

Koka upp gräddmjölk, vispgrädde, kokosgrädde och vaniljpulver i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker. Häll den varma grädden och mjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten börjar tjockna, ca 84°. Sila ner smeten i en bunke och låt den svalna. Täck bunken och låt kallna i kyl. Kör glassen i glassmaskin. Servera glassen med soppan och strö över kokoschips.

Tips:

Du kan byta råsocker mot kokossocker.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 22 g
Skriv ut