Grillskolan

Gott att grilla

Allt för sommarens grillkvällar

Bli mästare vid grillen

Vad är en sommar utan doften av nygrillat? Här lär du dig bemästra råvaror, fixa de godaste tillbehören och göra mustiga marinader som lyfter smakerna till nya nivåer.

Grilla ansvarsfullt – kolla först upp att det inte råder eldningsförbud där du tänkt grilla.

Servera

Fisk och skaldjur

Få råvaror får sådant lyft av grillning som de från havet. Här hittar du allt som rör havets läckerheter. Eftersom så mycket kan sägas om lax tyckte vi att den skulle få en egen sida, en laxsida helt enkelt (förlåt).

Fisk och skaldjur
Dags att

Grilla kött – så lyckas du

Här berättar vi hur du gör det bästa av köttbiten som ligger på gallret. Och hur du väljer den.

Grilla kött – så lyckas du
Massor av

Gott till grillat

Fantastiska huvudrätter i alla ära, men visst kan en biroll ibland imponera mer än huvudrollen?

Gott till grillat
Öppna kryddskåpet och gör

Marinad, rub och glaze

Lyft smakerna på det du gillar och det du grillar.

Marinad, rub och glaze

Grilla kyckling

Kyckling med sitt ljusa och milda kött passar extra bra på grillen. Med rätt grillteknik blir den precis så perfekt som dina smaklökar vill ha den.

Grilla kyckling
En grillad

Dessert

Dessert är gott och grillat är gott. Så varför inte grilla desserten?

Dessert
Det säkra kortet

Hamburgare

"Ska vi kanske grilla lite hamburgare?" – en inte helt ovanlig fråga när det är sommar. Här är knepen för dig som vill svara ja på den frågan.

Hamburgare
Det finns alltid plats för

Grilla vegetariskt

Ge grillkvällen en extra färgklick med grönsaker.

Grilla vegetariskt