Indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (69 st)

Mitt betyg:

Indisk kikärtsgryta

Bjud gärna indiskt naanbröd och mjölk eller lassi som dryck till denna kryddstarka gryta. Både mjölk och lassi lindrar hettan från kryddorna.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 burkar kikärter à 400 g
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 bit färsk ingefära ca 30 g
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • saften från 1 citron
  • ½ tsk salt

Till servering:

Gör så här:

Häll kikärterna i ett durkslag och spola dem med kallt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i stora bitar. Skala och riv ingefäran. Fräs lök, paprika, ingefära, kummin och svartpeppar i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner kikärter, koriander, tomater, sambal oelek, citronsaft och salt. Koka upp och låt koka 1-2 min så att allt blir genomvarmt. Servera med mezeyoghurt och bröd.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl meze och bröd

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut