Höstsoppa med chiligrädde

Höstsoppa med chiligrädde

Söta majskorn och mustiga bönor med små sting av sambal trivs förträffligt i varandras sällskap.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (15 st)

Mitt betyg:

Höstsoppa med chiligrädde

Söta majskorn och mustiga bönor med små sting av sambal trivs förträffligt i varandras sällskap.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 purjolökar
  • Arla® Svenskt Smör
  • 400 g vita bönor
  • 8 dl vatten
  • 1½ dl Kelda® mellangrädde
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 340 g majskorn
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ dl hackade färska blandade örter

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt mjukt i smör i en kastrull utan att det tar färg. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll lök, bönor och lite av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Häll på resten av vattnet och hälften av grädden. Lägg i buljongtärningar och majs. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek. Servera soppan med en klick chiligrädde och lite färska kryddor.

Tips:

Vita bönor kan bytas ut mot kidneybönor.

Källa:

Rekommenderade produkter