Höstsoppa med chiligrädde

Höstsoppa med chiligrädde

20 min Huvudrätt
Söta majskorn och mustiga bönor med små sting av sambal trivs förträffligt i varandras sällskap.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hostsoppa-med-chiligradde/

Gör så här

  • Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt mjukt i smör i en kastrull utan att det tar färg.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll lök, bönor och lite av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen.
  • Häll på resten av vattnet och hälften av grädden. Lägg i buljongtärningar och majs. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  • Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek.
  • Servera soppan med en klick chiligrädde och lite färska kryddor.
Klart!

Vita bönor kan bytas ut mot kidneybönor.

Ingredienser

Vitlöksklyftor
2
Purjolökar
2
Vita bönor
400 g
Vatten
8 dl
1½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Majskorn
340 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Sambal oelek
½ tsk
Hackade färska blandade örter
½ dl