Höstgryta med svamp och äpple

Höstgryta med svamp och äpple

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (337 st)

Mitt betyg:

Höstgryta med svamp och äpple

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg potatis

Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.

Skala, koka och pressa potatisen.

Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Koka upp grytan med crème fraiche. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. Låt koka några min. Strö över persilja och servera med pressad potatis.

Tips:

Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 35 g
Skriv ut