Höstgryta med svamp och äpple

Höstgryta med svamp och äpple

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (343 st)

Mitt betyg:

Höstgryta med svamp och äpple

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg potatis

Gör så här:

Skär köttet i bitar ca 3x3 cm. Skala och hacka löken. Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja. Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.

Skala, koka och pressa potatisen.

Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Koka upp grytan med crème fraiche. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja och rör ner i grytan. Låt koka några min. Strö över persilja och servera med pressad potatis.

Tips:

Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 35 g
Skriv ut