Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
1 tim

Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré

Som en superlyxig burgare med extra allt! Len selleripuré som får fin syra av créme fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré

Som en superlyxig burgare med extra allt! Len selleripuré som får fin syra av créme fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Syrad rödlök:

  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker

Selleripuré:

Svartkål och kantareller:

Fikonsås:

  • ½ dl fikonmarmelad
  • 2 msk sherry vinäger
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Syrad rödlök:

Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Blanda rödlöken med vinäger och socker. Låt dra minst 1 tim.

Hjortstek:

Sätt ugnen på 125°. Putsa köttet. Salta, peppra och bryn köttet i smör runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen ca 40 min tills köttet har en innertemperatur på ca 55°. Låt köttet vila innan det skärs upp.

Selleripuré

Skala och tärna rotsellerin i ca 1 cm stora tärningar. Koka sellerin i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av och mixa rotsellerin till en slät puré med crème fraiche, rivet skal och saft av citron, salt och peppar.

Svartkål och kantareller:

Plocka svartkålen i mindre bitar och strimla grovt. Rensa kantarellerna. Bryn svartkål och kantareller i smör. Tillsätt rivet skal och saft av citron samt salt och peppar.

Fikonsås:

Blanda fikonmarmelad, senap, vinäger, olja, salt och peppar.

Skiva köttet i tunna skivor. Stek bröden i resten av smör. Fördela alla ingredienser på bröden.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 31 g
Skriv ut