Hjortronmoussetårta med mandelgrädde

Hjortronmoussetårta med mandelgrädde

En helt ny sorts tårta med egen karaktär. Hjortronmousse, mandelgrädde och vaniljkräm i oväntad och väldigt god kombination. Gör den gärna en dag i förväg.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (35 st)

Mitt betyg:

Hjortronmoussetårta med mandelgrädde

En helt ny sorts tårta med egen karaktär. Hjortronmousse, mandelgrädde och vaniljkräm i oväntad och väldigt god kombination. Gör den gärna en dag i förväg.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Tårtbotten:

  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Vaniljkräm:

Mandelgrädde:

Hjortronmousse:

Garnering:

  • 350 g vit marsipan
  • blå hushållsfärger
  • gula hushållsfärger
  • röda hushållsfärger
  • gröna hushållsfärger

Gör så här:

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan vila i formen några minuter. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Vaniljkräm: Blanda pulvret med mjölken enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt krämen och vaniljsockret och blanda ordentligt. Mandelgrädde: Blanda yoghurt med vaniljsocker, kardemumma och mandelmassa. Vispa grädden ganska hårt och rör ner i yoghurtblandningen. Hjortronmousse: Tina frysta hjortron i rumstemperatur ca 1 tim. Låt hjortronen rinna av i en finmaskig sil. Pressa ur saften i en skål med hjälp av en sked. Spara saften till senare. Vispa grädden ganska hårt och blanda med hjortronen. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft och blanda ordentligt. Safta ev bottnarna med några matskedar mjölk eller hjortronsaft. Lägg ihop dem med vaniljkräm och mandelgrädde emellan. Bred hjortronmoussen över hela tårtan, något tunnare på sidorna. Kavla ut marsipanen till en rund platta och täck hela tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Färga resten av marsipanen och garnera tårtan med en flagga och rosor.

Källa:

Rekommenderade produkter