Hett grönsaksris

Hett grönsaksris

20 min Huvudrätt
Risrest blir risfest. Lika gott kallt som varmt, som det är eller som med något fräscht tillbehör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hett-gronsaksris/

Gör så här

  • Koka riset.
  • Skala moroten och löken. Skär dem i skivor och bitar. Strimla salladslöken.
  • Fräs a lök och morot i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka med några min.
  • Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soja.
  • Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.
Klart!

Ingredienser

Jasminris
2½ dl
Morot
1
Rödlök
1
Salladslök
125 g
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Riven färsk ingefära
1 msk
Ostronsås
2 msk
Sweet chilisås
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sås:
2 dl
Sweet chilisås
1 msk
Salt
1 krm