Het tortilla med kyckling och rucola

Het tortilla med kyckling och rucola

30 min Huvudrätt
En mättande och lagom het tortilla. Passar utmärkt att äta som de är med en grönsallad eller servera som matigt tillbehör till en slät soppa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/het-tortilla-med-kyckling-och-ruccola/

Gör så här

  • Skär eller plocka loss köttet från kycklingen och lägg i en bunke. Blanda ner rucola, salsa och ost. Smaksätt med salt och peppar.
  • Fördela blandningen på hälften av tortillabröden. Lämna ca 1 cm kant på bröden, då osten flyter ut när man steker dem. Lägg på resterande bröd och tryck till lite lätt.
  • Stek dem försiktigt i en torr stekpanna ca 5 min på varje sida. Skär i bitar vid servering.
Klart!

Hetta upp lite olja i stekpannan. Salta direkt i pannan och stek tortillan härligt gyllene och frasig på båda sidor. Supergott!

Energi:

635 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Grillad kyckling
1
Rucola, hackad
2 dl
Tomatsalsa
1 dl
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Tortillabröd
6