Hemlagad julkorv

Hemlagad julkorv

Bjud på hemlagad julkorv med fantastisk smak. Korvstoppning är roligt och inte så svårt som man kan tro.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (21 st)

Mitt betyg:

Hemlagad julkorv

Bjud på hemlagad julkorv med fantastisk smak. Korvstoppning är roligt och inte så svårt som man kan tro.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 700 gram

  • 500 g fläskfärs
  • 100 g korngryn
  • 1 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ msk senap
  • ½ msk malen kryddpeppar
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • 1 msk salt
  • 2 m grisfjälster
  • bindgarn

Gör så här:

Låt korngrynen ligga i 0,5 liter kallt vatten 10-12 tim. Lägg fjälstren i blöt enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet från korngrynen och blanda samman alla ingredienser till en jämn smet, gärna i köksmaskin. Skölj fjälstren och trä upp dem på korvhornet till köttkvarnen. Stoppa smeten löst i fjälstren. Smeten sväller vid kokning. Knyt om korvarna med bindgarn till lagom längder. Sjud korvarna i lättsaltat vatten, gärna med kryddpeppar och lagerblad, utan lock ca 20 min. Frys korvarna råa om de ska kokas vid ett senare tillfälle. Fjälstret skall ligga i blöt minst en timma och sedan spolas igenom för att få bort saltet och för att kontrollera att det är helt. Trä upp fjälstret på trattens rör, lämna några cm utanför. Stoppa smeten i tratten och tryck ned den löst i fjälstret. Knyt om ändan på fjälstret när all luft har tryckts ut. Viktigt att ingen luft finns kvar i fjälstret för att korven inte skall spricka vid kokning. Smeten kan fyllas i en spritspåse som sedan trycks ner i tratten, eller bara trycka ner med handen eller en slev. Fortsätt fylla fjälstren ganska löst. Dela upp korven i lagom långa bitar och knyt en enkel knut med bindgarn vid varje delning.

Tips:

Har du ingen köttkvarn med korvhorn går det att stoppa korvarna för hand med hjälp av en tratt, ca 2 cm i diameter.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1910 kcal
  • Protein: 92 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 140 g
Skriv ut