Hembakat fröknäcke

Hembakat fröknäcke

Eget, tunt kavlat finbröd att ha på buffén.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (28 st)

Mitt betyg:

Hembakat fröknäcke

Eget, tunt kavlat finbröd att ha på buffén.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Gör så här:

Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, grahamsmjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt, till ovala bröd. Kavla sist med kruskavel eller nagga bröden. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min tills de fått färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 12 g
Skriv ut