Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

30 min Huvudrätt
En helstekt plattfisk hör till sommarens allra trevligaste matupplevelser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/helstekt-spatta-pa-ryskt-vis/

Gör så här

  • Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vänd fisken i blandningen.
  • Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme.
  • Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen.
  • Stek löken mjuk i smör. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris.
  • Servera fisken med rödbetsröran, crème fraiche och kokt färskpotatis.
Klart!

Ingredienser

Rödspättafiléer
600 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Gul lök
1
Ansjovisfilé à 50 g
1 burk
Hackad inlagda rödbetor
2 dl
Kapris
2 msk
2 dl