Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick sås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (56 st)

Mitt betyg:

Helgrillad lammentrecote med vitlökssparris

Att tillaga lammentrecote på grillen är enkelt och blir riktigt smakrikt. Grillad grön sparris blir gott tillbehör tillsammans med en klick sås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g lammentrecote
  • 3- 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 500 g färsk grön sparris
  • 1 stor vitlöksklyfta

Gör så här:

Stick in rosmarinkvistar i köttet och gnid in hälften av smöret, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Grilla köttet runt om tills det är 54° för rött kött, 56° för rosa och 58° för genomgrillat kött. Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. Salta och peppra. Pressa över vitlök när ca 1 min återstår. Servera köttet i skivor med sparris och sås.

Tips:

Det går även bra att tillaga entrecote i ugn. Sätt ugnen på 125°. Bryn köttet runt om i smör i en panna. Lägg över i en ugnssäker form och stek till önskad innertemperatur. Låt vila i folie och skär upp i skivor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 26 g
Skriv ut