Havreskorpor

Havreskorpor

Knapriga havreskorpor med salta cashewnötter är ett gott tillbehör till en fruktsallad toppad med fräsch passionsfruktssås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Havreskorpor

Knapriga havreskorpor med salta cashewnötter är ett gott tillbehör till en fruktsallad toppad med fräsch passionsfruktssås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Sås:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, grovhackade nötter och kardemumma. Smält smöret. Vispa upp ägg med matyoghurt och avsvalnat smör. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och rulla ut dem till längder, lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåtspapper på plåten. Grädda mitt i ugnen 13-15 min. Ta ut och skär längderna i sneda, långa skivor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare 6-8 min. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt skorporna stå kvar och torka ca 30 min. Sås: Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur innehållet. Vispa grädde och rör ner passionsfrukt och yoghurt. Smaksätt med florsocker. Servera skorporna med såsen och en sallad på sommarens frukt och bär.

Källa:

Rekommenderade produkter