Hallonpaj

Hallonpaj

En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (266 st)

Mitt betyg:

Hallonpaj

En härlig och vacker hallonpaj fullproppad med fräscha hallon. Bjud denna sagolika paj med vispad grädde eller vaniljsås.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 150 g hallon
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk konc hallonsaft
  • ev ½ krm röd hushållsfärg

Garnering:

  • hallon
  • florsocker

Till servering:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 175°. Tina hallonen om de är frysta. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i grädde, mjöl och vaniljsocker. Vänd ner hallon och hallonsaft och häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med hallon och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 24 g
Skriv ut