Hallonpaj med mandelmassa

Hallonpaj med mandelmassa

Vacker paj med smakkompisarna hallon och mandel. Servera ljummen med lättvispad vaniljvisp.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (45 st)

Mitt betyg:

Hallonpaj med mandelmassa

Vacker paj med smakkompisarna hallon och mandel. Servera ljummen med lättvispad vaniljvisp.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg och tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter. Låt vila minst 30 min i kyl. Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Riv mandelmassan och blanda med rivet skal och saft av citron. Smält smöret och låt svalna. Rör i smör, ägg och socker i mandelmassan. Häll ner fyllningen i pajskalet och lägg på hallonen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Vispa vaniljvispen och servera till.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit inkl vaniljvisp

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 18 g
Skriv ut