Grytstekt entrecôte med picklade primörer

Grytstekt entrecôte med picklade primörer

En lättlagad entrecôte med härlig sås som görs av den buljong som blir kvar i grytan. Servera med den vackra galetten och de picklade primörerna.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (39 st)

Mitt betyg:

Grytstekt entrecôte med picklade primörer

En lättlagad entrecôte med härlig sås som görs av den buljong som blir kvar i grytan. Servera med den vackra galetten och de picklade primörerna.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 800 g mörad entrecôte
  • 1½ msk peppar blandning grovkrossad
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl rödvin
  • 5 dl kalvbuljong
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • salt
  • honung

Galette

Picklade primörer:

  • 150 g morötter
  • 150 g blomkål
  • 100 g spetskål
  • 100 g rädisor
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel kummin
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Rulla köttet i kryddorna. Skala och finhacka löken. Bryn köttet i smör i en gryta, tillsätt lök, vin och buljong. Koka upp och ställ in grytan i nedre delen av ugnen. Tillaga köttet till 54° innertemperatur. Ös ofta under tillagningen. Ta upp köttet ur buljongen och låt det vila ca 20 min. Sila buljongen och koka ihop den till 4 dl. Vispa ner smöret och smaka av såsen med salt och honung. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Skär köttet i skivor och servera med sås, galette och picklade primörer.

Galette:

Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva gulbetor och potatis mycket tunt. Salta och låt dra ca 10 min. Krama ur vätska som bildats. Varva rotsaker, smör och ost i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen ca 40 min. Täck med folie och tryck ihop galetten. Låt svalna något och skär i bitar vid servering.

Picklade primörer:

Skala morötterna. Skär primörerna i tunna skivor. Koka upp övriga ingredienser. Låt dra i 30 min. Koka upp igen och sila vätskan över primörerna. Låt svalna.

Tips:

Galetten går utmärkt att göra dagen innan och sedan värmas upp.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 28 g
Skriv ut