Grönsallad

Grönsallad

15 min
I USA är det vanligt att få en side salad som vänts runt i lite dressing till maten. Här är vår variant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gronsallad/

Gör så här

  • Plocka salladen i grova bitar.
  • Skala gurkan, dela den på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva gurkan.
  • Blanda ingredienserna i en skål.
  • Rör ihop dressingen och blanda med salladen precis innan servering.
Klart!
Energi:

145 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Romansallad
1 huvud
Gurka
½
Rostade pumpakärnor
1 dl
Dressing:
Dijonsenap
1 tsk
2 msk
Olivolja
1 msk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
½