Grön frittata med ädelost

Grön frittata med ädelost

45 min Buffé Huvudrätt Mellanmål
Frittata är en rätt som kan varieras i det oändliga. Grönkål och krämig ädelost är en underbar smakkombination som passar utmärkt i en frittata. Detta är en perfekt rätt att bjuda på som en enklare lunch, då gärna tillsammans med en krispig sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gron-frittata-med-adelost/

Gör så här

  • Ansa och grovhacka grönkålen. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs kål, lök och vitlök 3–4 min.
  • Häll på grädde och låt koka ihop utan lock ca 5 min.
  • Häll över i en bunke. Smula ner osten. Salta och peppra. Vispa ner äggen, ett i taget.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och häll ner smeten. Stek på medelvärme tills den stelnat, ca 7 min.
  • Vänd med hjälp av ett lock och stek ca 3 min på andra sidan.
  • Låt svalna och skär i bitar.
Klart!
Energi:

452 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Färsk grönkål
200 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
1½ dl
140 g
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
1 krm
Ägg
6