Grillade lammburgare med aubergine- och tomatröra

Grillade lammburgare med aubergine- och tomatröra

Den här smakrika burgaren serveras med knapriga oliver och en turkisk touch.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Grillade lammburgare med aubergine- och tomatröra

Den här smakrika burgaren serveras med knapriga oliver och en turkisk touch.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g lammfärs
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 färsk grön chili
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl kallt vatten
  • 2 äggulor
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk salt

Aubergine- och tomatröra:

  • 2 auberginer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 5 tomater
  • ½ hackad färsk röd chili
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g svarta kärnfria oliver i vatten
  • 1 rödlök
  • 4 skivor surdegsbröd
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 100 g rucola

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja. Låt det svalna och blanda med färs, vatten, äggulor, spiskummin och salt. Forma till 4 burgare.

Dela auberginerna på längden, skär några snitt i snittytan. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda med olivoljan. Pensla lite av oljan på auberginerna. Grilla dem på indirekt värme tills de är mjuka. Gröp ur köttet och blanda med resten av olivoljan. Skålla och skala tomaterna. Dela dem och skär bort kärnhuset. Skär tomaterna i små tärningar. Blanda tomater, chili, örter och citron med aubergineköttet. Smaka av med paprika och salt.

Lägg oliverna på hushållspapper på ett fat och torka dem i mikrovågsugn, 900w, ca 5 min. Hacka eller krossa dem grovt. Skala och skiva rödlöken tunt. Grilla eller rosta brödskivorna. Hacka myntan grovt. Grilla burgarna ca 2 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Lägg rucola, lökringar och burgare på bröden. Strö över olivhack och mynta. Servera med aubergin- och tomatröra.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 950 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 67 g
Skriv ut