Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 8 färska lökar

Glaze:

  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 50 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk chipotlepasta
  • ½ tsk salt

Gör så här:

Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat. Smaka av med salt. Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Är glazen för tjock kan du späda med vatten, är den för tunn kan du koka den lite till.

FUNKAR DETTA ÄVEN PÅ GRILLEN? (STORA BOKSTÄVER SÅ NI SER ATT DET ÄR EN FRÅGA OCH INGET TIPS :) )

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 11 g
Skriv ut