Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

Grillad lök med apelsin- och chipotleglaze

20 min
Söt och rökig glaze med lätt smak av lakrits passar perfekt till den söta löken. Lökarna är goda tillbehör till grillat kött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-lok-med-apelsin--och-chipotleglaze/

Gör så här

  • Fräs vitlöken i smör i en kastrull ca 3 min utan att den tar färg. Tillsätt fänkålsfröna och fräs ytterligare 1 min.
  • Tillsätt övriga ingredienser och koka samman under omrörning ca 5 min tills glazen tjocknat. Smaka av med salt.
  • Dela lökarna och grilla dem på snittytan 5-10 min. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Klart!

Är glazen för tjock kan du späda med vatten, är den för tunn kan du koka den lite till.

Energi:

250 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Färska lökar
8
Glaze:
Hackade vitlöksklyftor
2
Hela fänkålsfrön
1 tsk
50 g
Strösocker
1 dl
Pressad apelsinsaft
4 msk
Japansk soja
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Chipotlepasta
2 tsk
Salt
½ tsk