Grillad auberginegryta

Grillad auberginegryta

1 tim
Smakrik vegetarisk gryta med aubergine, ägg, vitlök och krossade tomater som får en speciell, mild och något söt smak tack vare de grillade auberginerna. Supergott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-auberginegryta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20–30 min tills den är helt mjuk.
  • Skrapa ur köttet och hacka det fint.
  • Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor.
  • Låt koka ihop under omrörning ett par minuter.
  • Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.
  • Garnera med persilja och servera med crème fraiche.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Auberginer
3
Gul lök
1
Pressade vitlöksklyftor
5
1 msk
Krossade tomater
400 g
Salt
1 tsk
Malen gurkmeja
½ tsk
Svartpeppar
½ tsk
Ägg
4
Hackad färsk persilja
½ dl
1 dl