Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (22 st)

Mitt betyg:

Gremolatafisk med tomatsallad och basilikaröra

Lättlagad fisk med festlig gremolata som serveras med en fräsch tomatsallad med risoni – pastan som även kallas det italienska riset. Tunna fiskfiléer kan även rullas till fina rulader.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g torskfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatsallad:

  • 500 g tomater gärna olika färger
  • 2 dl risoni
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 rödlök
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

Börja med tomatsalladen. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj risonin i kallt vatten. Skär tomaterna i bitar och blanda med socker och salt. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda tomater, lök, risoni och basilikablad. Rör ihop olja och vinäger och häll över salladen. Krydda med svartpeppar. Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöksklyftorna och mixa dem med persilja, citron, olja, salt och peppar. Lägg fisken i en ugnssäker form och bred över gremolatan. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min beroende på hur tunna fiskfiléerna är. Hacka basilikan fint och blanda med cottage cheese. Servera till fisken och tomatsalladen.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Fett: 19 g
Skriv ut