Grekisk sallad med kyckling och pitabröd

Grekisk sallad med kyckling och pitabröd

Kyckling i strimlor kryddad med rosmarin och timjan. Kycklingen wokas med grönsaker för att sedan blandas med ost och oliver.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (23 st)

Mitt betyg:

Grekisk sallad med kyckling och pitabröd

Kyckling i strimlor kryddad med rosmarin och timjan. Kycklingen wokas med grönsaker för att sedan blandas med ost och oliver.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor,gärna olika färger
  • ½ gurka
  • 1½ msk olivolja
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g Apetina® vitost
  • ca 12 svarta oliver

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i smala strimlor. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smöret är brunt. Woka kycklingen i omgångar ca 2 min under omrörning eller tills kycklingen fått färg. Tillsätt lök, paprika och gurka och woka ytterligare 3–5 min. Krydda med örter, salt och peppar. Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna.

Källa:

Rekommenderade produkter