Grekisk kycklingfilé med örtpotatismos

Grekisk kycklingfilé med örtpotatismos

30 min Huvudrätt
Mosa kokt potatis och blanda med smaksatt crème fraiche och vips så är ditt hemlagade potatismos klart.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grekisk-kycklingfile-med-ortpotatismos/

Gör så här

  • Salta, peppra och stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna 5 – 6 min på varje sida.
  • Tärna osten och strö den, oliver och soltorkad tomat över kycklingen.
  • Skala, skiva och koka potatisen mjuk, ca 10 min i saltat vatten.
  • Häll av vattnet från potatisen och spara lite.
  • Mosa potatisen och rör i crème fraiche och ev lite kokvatten.
  • Skär kycklingfiléerna i skivor och servera med moset och sallad.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 41 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt och peppar
1 msk
150 g
Oliver
1 dl
Hackade soltorkade tomater
2
Örtpotatismos:
Mjölig potatis
1 kg
2 dl
Salladsmix
65 g