Gratinerad grapefrukt

Gratinerad grapefrukt

Varm grapefrukt som gratineras under ett täcke av muscovadosocker och flagad mandel. Servera grapefrukten med en klick kvarg med smak av vanilj.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (6 st)

Mitt betyg:

Gratinerad grapefrukt

Varm grapefrukt som gratineras under ett täcke av muscovadosocker och flagad mandel. Servera grapefrukten med en klick kvarg med smak av vanilj.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Dela grapefrukten i halvor, lägg i en ugnssäker form. Skär runt kanten och mellan klyftorna så att de sitter löst. Strö över socker och sedan mandel. Gratinera i övre delen av ugnen 5 - 10 min tills mandeln får färg. Servera med en klick kvarg.

Tips:

Istället för muscovadosocker kan du ta råsocker eller honung. Du kan också gratinera stora apelsiner på samma sätt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 4 g
Skriv ut