Glutenfritt hamburgerbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

Saftigt hamburgerbröd som passar alla magar! Gör gärna en dubbel sats och frys in, bara att ta fram och lägga på grillen en stund när det vankas burgare.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Glutenfritt hamburgerbröd

Saftigt hamburgerbröd som passar alla magar! Gör gärna en dubbel sats och frys in, bara att ta fram och lägga på grillen en stund när det vankas burgare.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 50 g jäst
  • 15 g Arla® Svenskt Smör
  • 7 dl ljummet vatten , max 37°
  • 3½ dl havremjöl
  • 3½ dl rismjöl
  • 1½ dl potatismjöl
  • ½ dl fiberhusk
  • ½ dl pofiber
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 msk flytande honung
  • 1 ägg till pensling
  • 3 msk sesamfrön

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och rör ner det och vattnet i bunken. Blanda alla torra ingredienser och rör ner. Tillsätt ägg och honung och rör till en jämn smet. Den blir ganska lös. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta försiktigt upp degen på en mjölad arbetsbänk. Mjöla händerna med havremjöl. Dela degen försiktigt och forma varsamt till 12 runda, luftiga bollar utan att knåda. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs ytterligare 10 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bröden svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 5 g
Skriv ut