Glutenfri cheesecake

Glutenfri cheesecake

Vem har sagt att glutenfritt är svårt och trist? Den här cheesecaken kommer att frälsa alla fikasugna med härlig kokos- och chokladbotten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (5 st)

Mitt betyg:

Glutenfri cheesecake

Vem har sagt att glutenfritt är svårt och trist? Den här cheesecaken kommer att frälsa alla fikasugna med härlig kokos- och chokladbotten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

  • 3 dl blandade färska bär

Gör så här:

Mixa ihop urkärnade dadlar, havregryn, kokosflingor, kakao och smör till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna.

Vispa grädden. Vispa färskost, socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl.

Servera cheesecaken med färska bär.

Tips:

Om du är superkänslig mot gluten, byt ut havregrynen mot lika mycket boveteflingor så är du helt säker.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 22 g
Skriv ut