Glasscoupe med päron och mintchoklad

Glasscoupe med päron och mintchoklad

En glassdessert med extra allt. Egengjorda knapriga minchokladflarn som blandas med päronglass och toppas med grädde och krossade mintchokladkarameller.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Glasscoupe med päron och mintchoklad

En glassdessert med extra allt. Egengjorda knapriga minchokladflarn som blandas med päronglass och toppas med grädde och krossade mintchokladkarameller.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 5 dl päronglass

Mintchokladflarn:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min, låt svalna. Klicka ner hälften av glassen i en skål, smula över flarnen. Klicka på resten av glassen, täck med plastfolie och låt stå minst 1 tim i frysen. Vispa grädden. Ta ut skålen ur frysen, stjälp upp glassen på ett fat, klicka eller spritsa på grädden och strö över mintchoklad.

Tips:

Du kan förenkla receptet genom att köpa färdiga havreflarn och smula sönder och blanda med mortlade mintchokladkarameller.

Källa:

Rekommenderade produkter