Glassandwich med chokladbotten

Glassandwich med chokladbotten

Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (28 st)

Mitt betyg:

Glassandwich med chokladbotten

Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 5 dl vaniljglass
  • 100 g mörk choklad, ca 50%
  • 4 ägg
  • 2½ dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk smulat flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet. Bred ut jämnt p. bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Låt kallna och dra bort pappret. Halvera kakan. Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i ca 3 tim. Skär kakan i rektanglar. Förvara i frysen.

Källa:

Näringsvärden, per st

  • Energi: 285 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 9 g
Skriv ut