Glassandwich med chokladbotten

Glassandwich med chokladbotten

60+ min Efterrätt
Glassandwich, en populär klassiker, kan du göra hemma. Perfekt för sötsugna glassälskare, med ljuvlig hembakad chokladbotten och glass emellan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glassandwich-med-chokladbotten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna.
  • Rör snabbt ner choklad och mjölblandning i äggvispet.
  • Bred ut jämnt på bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
  • Låt kallna och dra bort pappret. Skär kakan i två lika stora delar.
  • Vispa glassen fluffig. Bred ut den jämnt på en botten och lägg på den andra. Frys i ca 3 tim.
  • Ta ut ur frysen och skär kakan i rektanglar. Förvara i förpackning med lock i frysen.
Klart!
Energi:

285 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Vaniljglass
5 dl
Mörk choklad, ca 50%
100 g
Ägg
4
Mörkt muscovadosocker
2½ dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
½ dl
Kakao
½ dl
Bakpulver
½ tsk
Smulat flingsalt
½ tsk