Glaserade kycklingben med haricots verts

Glaserade kycklingben med haricots verts

Ugnsstekta kycklingben med vår glaze på citron, honung och senap är underbart goda. Kycklingbenen serveras med läckra, ljumma haricots verts i vinägrett.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (3 st)

Mitt betyg:

Glaserade kycklingben med haricots verts

Ugnsstekta kycklingben med vår glaze på citron, honung och senap är underbart goda. Kycklingbenen serveras med läckra, ljumma haricots verts i vinägrett.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 8 kycklingben
  • salt och peppar

Citron- och senapsglaze:

  • 2 msk flytande honung
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • 1 msk grov dijonsenap

Ljumma haricots verts:

  • 200 g färsk haricots verts
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. Blanda honung, citronskal, citronsaft och senap i en kastrull. Koka ihop till en simmig glaze. Vänd kycklingbenen i glazen och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 30-35 min, kontrollera med en sticka att köttsaften är klar. Krydda kycklingen med salt och peppar. Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min. Häll av vattnet. Skala och finhacka schalottenlöken. Blanda lök, olja och vinäger. Häll dressingen över de varma bönorna och smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja. Servera bönorna till kycklingen.

Tips:

1 msk grov dijonsenap kan bytas ut till 1/2 msk dijonsenap och 1/2 msk grovkornig senap

Källa: