Gazpacho

Gazpacho

30 min Buffé Förrätt Mellanmål
Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger och krämig örtyoghurt. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gazpacho/

Gör så här

  • Skala och grovhacka lök, vitlök och gurka. Skär paprika i bitar. Kantskär brödet och skär det i bitar. Lägg allt i en rymlig bunke.
  • Rör ner tomater, vatten, olivolja, vinäger, salt och chili flakes. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt.
  • Ställ gazpachon kallt.
Örtyoghurt
  • Mixa ihop örter och yoghurt. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  • Toppa väl kyld gazpacho med örtyoghurt, krutonger och färska örter.
Klart!

Ingredienser

Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
½
Röd paprika
1
Gurka
1
Formbröd
4 skivor
Konserverade hela tomater á 400 g, gärna San Marzano
2 burkar
Vatten
2 dl
Olivolja
3 msk
Sherryvinäger
4 msk
Vatten
2 dl
Salt
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Örtyoghurt:
Grovhackad bladpersilja
½ dl
Färsk basilika
½ kruka
2 dl
Salt och svartpeppar
Till servering:
Krutonger
Färska örter