Gaffelkakor

Gaffelkakor

Möra kakor som är riktigt enkla att lyckas med. Gaffelkakor trycks ihop med en gaffel innan de gräddas och får en fint randig form.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gaffelkakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda ihop alla ingredienser till degen. Rulla ut två längder, ca 4 cm i diameter och låt vila minst 30 min i kyl.
  • Skär ca 1½ cm tjocka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till varje kaka med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna på plåten.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 6 g

Ingredienser

200 g
Vetemjöl
3½ dl
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 tsk