Fyllt bröd med potatis och cheddar

Fyllt bröd med potatis och cheddar

Matigt och läckert bröd fyllt med rödlök, potatis och cheddarost. Det här brödet passar lika bra att stoppa i picknickkorgen som att servera på buffén.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Fyllt bröd med potatis och cheddar

Matigt och läckert bröd fyllt med rödlök, potatis och cheddarost. Det här brödet passar lika bra att stoppa i picknickkorgen som att servera på buffén.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Fyllning:

Gör så här:

Värm mjölk och smör-&rapsolja till 37°. Smula ner jäst i en degbunke, häll på mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Skiva potatisen. Skala och skiva rödlöken. Fräs löken i smör-&rapsolja utan att den tar färg, salta. Kavla ut degen till en rektangel ca 50x25 cm. Fördela potatis, lök och ost på ena långsidan. Rulla ihop till en rulle och forma till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt i kransen. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda brödet i mitten av ugnen 20-25 min.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2825 kcal
  • Protein: 87 g
  • Kolhydrater: 409 g
  • Fett: 83 g
Skriv ut