Fyllt bröd med potatis och cheddar

Fyllt bröd med potatis och cheddar

1 tim Buffé Mellanmål
Matigt och läckert bröd fyllt med rödlök, potatis och cheddarost. Det här brödet passar lika bra att stoppa i picknickkorgen som att servera på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fyllt-brod-med-potatis-och-cheddar/

Gör så här

  • Värm mjölk och smör till 37°. Smula ner jäst i en degbunke, häll på mjölkblandningen och lös upp jästen. Tillsätt salt och mjöl. Arbeta ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Skiva potatisen. Skala och skiva rödlöken. Fräs löken i smör utan att den tar färg, salta.
  • Kavla ut degen till en rektangel ca 50x25 cm. Fördela potatis, lök och ost på ena långsidan.
  • Rulla ihop till en rulle och forma till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Skär snitt i kransen. Låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Klart!
Energi:

2825 kcal

Protein: 87 g
Kolhydrater: 409 g
Fett: 83 g

Ingredienser

2½ dl
1 msk
Jäst
25 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
7 dl
Fyllning:
Kokt potatis
300 g
Rödlökar
4
2 msk
Salt
½ tsk
2 dl
Ägg till pensling
1
Vallmofrön
2 msk