Fylld kycklingfilé med wasabismör

Fylld kycklingfilé med wasabismör

Ett grönt skönt möte mellan svenskt smör och japansk pepparrot, är pricken över i på huvudrätten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (55 st)

Mitt betyg:

Fylld kycklingfilé med wasabismör

Ett grönt skönt möte mellan svenskt smör och japansk pepparrot, är pricken över i på huvudrätten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 140 g bacon
  • 1 dl hackade färska örter, t ex timjan eller persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ugnsbakade grönsaker:

Wasabismör:

Gör så här:

Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter. Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 min i mitten av ugnen. Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min. Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt.

Tips:

Wasabin kan bytas mot riven pepparrot. Dosera 2 msk riven pepparrot för varje 2 tsk wasabi

Källa:

Rekommenderade produkter