Fylld kycklingfilé med wasabismör (12 port)

Fylld kycklingfilé med wasabismör (12 port)

Ett grönt skönt möte mellan svenskt smör och japansk pepparrot.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Fylld kycklingfilé med wasabismör (12 port)

Ett grönt skönt möte mellan svenskt smör och japansk pepparrot.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 port

  • 1500 g kycklingbröstfilé
  • 420 g bacon
  • 3 dl hackade färska örter t ex timjan eller persilja
  • 1½ tsk salt
  • 3 krm svartpeppar

Ugnsbakade grönsaker:

Wasabismör:

Gör så här:

Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Skär bacon i små bitar och fräs det i stekpannan ca 2 min. Blanda bacon och örter. Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär löken i stora klyftor. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Borsta potatisen ren och skär den i halvor eller klyftor. Smält smöret i långpannan. Lägg i grönsaker och potatis. Strö på salt. Stek ca 20 min i mitten av ugnen. Lägg filéerna på grönsakerna och stek ytterligare ca 15 min. Grönsaker och filéer är då färdiga samtidigt. Rör ihop smör, wasabi och salt.

Tips:

2 msk wasabi kan bytas mot 0,75 dl riven pepparrot.

Källa:

Rekommenderade produkter