Fullkornsbröd
Betyg  (57 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Fullkornsbröd

Gott, grovt bröd som inte behöver jäsa! Bara att röra ihop och grädda.

Receptet gäller för 1 st

Ingredienser

  • 8 dl rågsikt
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl havrekli eller vetekli
  • 1 dl linfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk ljus sirap
  • 5 dl Arla® mild yoghurt naturell

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Strö över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Källa: