Frusen rabarberkräm på mandelkaka

Frusen rabarberkräm på mandelkaka

Tårtan kan med fördel lagas och stå helt klar i frysen i flera dagar före festen. Fläderblomssaft ger vårsmak åt mandelkakan och rabarber med mynta åt krämen.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (4 st)

Mitt betyg:

Frusen rabarberkräm på mandelkaka

Tårtan kan med fördel lagas och stå helt klar i frysen i flera dagar före festen. Fläderblomssaft ger vårsmak åt mandelkakan och rabarber med mynta åt krämen.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • ½ dl konc fläderblomssaft

Rabarberkräm:

Garnering:

  • ½ kruka färsk mynta

Gör så här:

Sätt ugnen på 200º. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa och ägg poröst. Rör ner saften. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills smeten stelnat och fått lite färg. Låt kakan svalna och ta den ur formen. Diska formen och lägg tillbaka den kalla kakan. Skala ev rabarbern. Dela och skär den i skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll rabarbern i en skål och låt den kallna. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden och blanda med gräddfil. Ta upp gelatinet ur vattnet och låt det smälta på svag värme i en kastrull. Häll bort lite vätska från rabarbern. Rör ner det smälta gelatinet. Blanda sedan ner samtliga ingredienser till krämen. Fördela krämen över mandelkakan. Täck med folie och låt den stå i frysen minst 6 timmar. Ta av foliet och låt stå framme i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Garnera med myntakvistar.

Källa:

Rekommenderade produkter