Fruktkaka

Fruktkaka

Prova en klassisk fruktkaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (16 st)

Mitt betyg:

Fruktkaka

Prova en klassisk fruktkaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 2 dl torkade fikon
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl konjak
  • rivet skal och pressad saft av ½ apelsin
  • 200 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel

Glasyr:

  • 2½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten

Gör så här:

Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Rör ihop florsocker och vatten. Bred över kakan, låt stelna.

Källa:

Rekommenderade produkter