Friterad jordärtskocka med vaniljfärskost

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Friterad jordärtskocka med vaniljfärskost

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl karamelliserad mjölk à 400 g
  • 6 jordärtskockor
  • 1 citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Dela kronärtskockorna på längden och lägg i en ugnssäker form med snittytan neråt. Baka i mitten av ugnen ca 40 min tills de är mjuka. Låt svalna och gröp ur inkråmet ur skalet. Spara skalet. Pressa citronen. Blanda jordärtskockan med med ¾ av den karamelliserade mjölken och citronsaften. Vispa ihop färskost, grädde, socker och vaniljpulver tills det tjocknar. Klicka ner smöret i en kastrull, lägg ner jordärtskocksskalen i kastrullen och rör försiktigt tills temperaturen är ca 140°. Fritera tills skalen är gyllenbruna, ta upp och låt rinna av på papper. Fyll skalen med kronärtsskockskrämen och toppa med vaniljfärskosten

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 830 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 72 g
Skriv ut