Våfflor

Våfflor

45 min Mellanmål Efterrätt
Att göra egen våffelsmet är busenkelt! Här är ett grundrecept på klassisk våffelsmet som gör de frasigaste våfflorna. Med ägg i smeten blir våfflorna lite mer matiga. Hetta upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör, så lossnar våfflorna lättare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  • Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
  • Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
Klart!
Tips:

Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.

Energi:

225 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 13 g

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
2 tsk
Ägg
2
4 dl
Till servering:
2 dl