Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fransk vitlöksfisk
Fransk vitlöksfisk
35 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Perfekt för dig som enkelt vill skapa franska smaker och dofter hemma!
Andra liknande recept
5 min
Remouladsås
(105)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(530)
Budget
15 min
Laxpasta med lime
(1457)
20 min
Tonfisksallad
(64)
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(222)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över vinet.
Blanda smör-&rapsolja, ströbröd, persilja, salt och vitlök. Bred det över fisken.
Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
Klart!
Tips:
Torrt vitt vin kan bytas ut mot 1 msk citronjuice och vatten.
Näringsvärden, per portion inklusive spenat och potatis
Energi:
430 kcal
Protein:
33 g
Kolhydrater:
36 g
Fett:
15 g
Ingredienser
Gösfilé eller sejfilé
500 g
Torrt vitt vin
1 dl
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
4 msk
Ströbröd
½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Salt
½ tsk
Pressade vitlöksklyftor
2
Andra liknande recept
5 min
Remouladsås
(105)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(530)
Budget
15 min
Laxpasta med lime
(1457)
20 min
Tonfisksallad
(64)
30 min
Lax i ugn med spenat och citronsås
(222)
Nytt
45 min
Klassisk fiskgratäng
(8)
30 min
Ugnsbakad lax med enkel potatissallad
(159)
Budget
10 min
Senapssås
(13)
20 min
Senaps- och honungsbakad lax
(85)
50 min
Bakad laxfilé med risotto
(40)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum