Fransk örtfisk

Fransk örtfisk

25 min Huvudrätt
Här kokar den frysta fisken direkt i en örtig sås. Klart på 15 minuter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fransk-ortfisk/

Gör så här

  • Börja med att tvätta eller skala potatisen och koka den i saltat vatten.
  • Salta fisken. Låt crème fraiche och buljong koka upp i en vid kastrull. Lägg ner fisken och koka på svag värme under lock 5-7 min tills fisken är klar. Strö över timjan
  • Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 min. Servera fisken med potatis och sockerärter.
Klart!

Fiskbuljong: Koka upp 2,5 dl vatten med 1/2 fiskbuljongtärning.

Energi:

420 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Salt
½ tsk
2 dl
Fiskbuljong
1½ dl
Färsk timjan
½ kruka
Potatis
750 g
Sockerärter
250 g